Βήμα- βήμα για έναν ολοκληρωμένο εξοπλισμό γραφείου! - Wall

Προφανώς, το γραφείο είναι το σημείο του σπιτιού, που εκτός από καλόγουστο, οφείλει να είναι και πρακτικό, διότι σε αυτό θα περάσεις πολλές ώρες δουλεύοντας και οργανώνοντας τις σκέψεις σου. Γι' αυτό πρέπει να είναι τακτοποιημένο και καθαρό. Πάμε να δούμε τα βασικά στοιχεία που απαρτίζουν τον εξοπλισμό ενός γραφείου.

Γραφείο

Η τοποθέτηση υπολογιστή ή βιβλίων που χρησιμοποιείς πιο συχνά πάνω στο γραφείο σου, είναι παράγοντες καθοριστικοί για τη μορφή που αυτό θα έχει. Προφανώς ένας υπολογιστής ταιριάζει σε ένα γραφείο πιο μεγάλου μεγέθους, ώστε να εξασφαλίζεις την κίνηση στο χώρο, ενώ για τα βιβλία που θες να έχεις πιο εύκαιρα και να τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση καλό θα ήταν το γραφείο να έχει ενσωματωμένα ράφια ή ντουλάπια. Όσον αφορά το υλικό και την ποιότητα, αυτό θα εξαρτηθεί και από το στυλ των υπόλοιπων επίπλων, αν και συνήθως ένα γραφείο είναι ανεξάρτητο και αυθύπαρκτο.

Καρέκλα γραφείου

Όταν μιλάμε για καρέκλα γραφείου, δεν εννοούμε μία τυπική- συνηθισμένη καρέκλα που σου κάνει τη ζωή πιο δύσκολη. Θα πρέπει να είναι αναπαυτική, ευέλικτη, εργονομική και συνάμα μοντέρνα προσδίδοντας πέρα από τον χρηστικό της χαρακτήρα, μια ανανεωτική πινελιά. Ψάξε, λοιπόν, για καρέκλες με ψηλή πλάτη και μαλακό μαξιλάρι, ενισχυμένες ή μη. 

Βιβλιοθήκες & Ράφια

Βιβλιοθήκες κάθετες, ράφια οριζόντια, κρεμασμένα σε τοίχους, διάφανα, ξύλινα, με ντουλάπια ή χωρίς, είναι τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και βοηθοί στην ταξινόμηση της γραφικής ύλης και των βιβλίων. Παράλληλα, δίνουν τη αίσθηση του καθαρού χώρου και ατμόσφαιρας και σε βοηθούν να δουλέψεις πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Όπως βλέπεις, η επιλογή του συγκεκριμένου εξοπλισμού έχει κάποια βασικά βήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε περιορίζει στις επιλογές σου. Έχεις την ελευθερία να διαμορφώσεις εσύ όπως θέλεις το χώρο σου, βάζοντας τις δικές σου πινελιές!

ΓραφείοΔιακόσμησηΈπιπλαΚαρέκλεςΟργάνωση