Φοιτητικό σπίτι

Είσαι φοιτητής; Βρίσκεσαι στο στάδιο που ξεκινάς να δημιουργείς το φοιτητικό σου σπίτι; Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις, φρόντισε να βάλεις προτεραιότητες και να φτιάξεις μία χρήσιμη λίστα με τα βασικά. Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε τι να μην κάνεις λάθος. Αυτό το άρθρο θα σε σώσει!

Tip 1:

Ψάξε για έπιπλα που ταιριάζουν μεταξύ τους τόσο στιλιστικά, όσο και χρωματικά. Προτίμησε αυτά που αποτελούν ενιαίο πακέτο, γιατί έχουν πιο συγκεκριμένες διαστάσεις, ακριβώς ίδια απόχρωση και τόνο και με έναν τρόπο "κουμπώνουν" μεταξύ τους. Ιδανικά στα φοιτητικά σπίτια είναι τα "έξυπνα έπιπλα", που σημαίνει καναπές- κρεβάτι, πτυσσόμενα τραπέζια και καρέκλες. Σε κάθε περίπτωση, κοίταξε να έχεις την ελευθερία να προσθέσεις μελλοντικά και σταδιακά ό,τι θες εσύ. Πάντα υπάρχει χώρος για κάτι νέο!

Tip 2:

Αξιοποίησε κάθε χώρο του σπιτιού σου (όσο χώρο κι αν διαθέτει)! Με άλλα λόγια, καθώς τα φοιτητικά σπίτια στην πλειοψηφία τους είναι σχετικά μικρά, κοίταξε να βάλεις στους τοίχους ράφια ή ντουλάπια τοίχου, ώστε να αξιοποιήσεις όσο περισσότερο αποθηκευτικό χώρο μπορείς. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείς- και όντως έτσι είναι- την αίσθηση της τάξης και οργάνωσης.

Tip 3: 

Αγόρασε έπιπλα συναρμολογούμενα, ώστε να μπορείς να τα μεταφέρεις εύκολα στην περίπτωση μιας μετακόμισης. Σου προτείνουμε, βέβαια, να προτιμήσεις έπιπλα καλά σε ποιότητα και συνεπώς όχι απαραίτητα και τα πιο οικονομικά που υπάρχουν, γιατί μερικά από αυτά είναι που θα μείνουν στο χρόνο και ενδεχομένως θα σε συνοδεύσουν και στην μετέπειτα ζωή σου, γλιτώνοντάς σε από περιττά έξοδα.

Έτοιμος, λοιπόν, για τη φοιτητική ζωή! Καλή αρχή και καλά μυαλά!

 

ΑισθητικήΟργάνωσηΦοιτητικό σπίτι