Φωτιστικά

Κι όμως, πάει ο παλιός ο χρόνος! Ήρθε το 2024 και είμαστε σίγουροι ότι ευχή όλων είναι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη φως! Εμείς, βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να δούμε τη λέξη "φως" μόνο με αυτή της την έννοια. Αφενός μεν ευχόμαστε οι ψυχές όλων να πλημμυρίζουν από φως, αφετέρου δε ευχόμαστε το ίδιο και για τα σπίτια. Γι' αυτό είναι, μάλλον, η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσεις τα φωτιστικά που θα διακοσμήσουν το σπίτι σου.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα βασικά για τα φωτιστικά οροφής. Πρώτα, θα αποφασίσεις αν προτιμάς το ψυχρό ή το θερμό φως. Προφανώς αυτό είναι θέμα προτίμησης και γούστου, αλλά καλό είναι ταυτόχρονα το φως να ταιριάζει με το vibe του υπόλοιπου σπιτιού. Αν δηλαδή έχεις τζάκι και ζεστά χρώματα στα έπιπλα και τα σκεπάσματά σου, είναι προφανές ότι το θερμό φως είναι σχεδόν μονόδρομος. Σε ένα σπίτι μίνιμαλ και ουδέτερο στα χρώματά του, με λίγα δηλαδή έπιπλα, με λίγη πληροφορία και χρώματα όπως το γκρι, το λευκό ή το μαύρο, το ψυχρό φως κουμπώνει τέλεια!

Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με τη συμμετρία του θέματος. Υπάρχουν φωτιστικά μοντέρνα σε γεωμετρικά σχήματα, συνήθως με φως led, με συμμετρικές γραμμές, που δίνουν την αίσθηση της "τάξης" στο χώρο. Μπορεί να είναι είτε σε μορφή σποτ, είτε να κρέμονται, ανάλογα, βέβαια με το ύψος του ταβανιού. Από την άλλη, υπάρχει και η πιο παραδοσιακή μορφή φωτιστικών που περιλαμβάνουν αυτά που είναι κατά βάση κρεμαστά και λείπει κατά κάποιον τρόπο το "γεωμετρικό" που αναφέραμε.

Το wall εύχεται μία όμορφη και δημιουργική χρονιά, γεμάτη εφευρετικότητα και, όπως είπαμε, πολύ φως!

ΑισθητικήΔιακόσμησηΣαλόνιΦωτιστικά