"Οδηγός" για την επιλογή σωστού κρεβατιού - Wall

Ο ύπνος και η ξεκούραση είναι δύο από τα πιο πολύτιμα αγαθά στη ζωή. Γι' αυτό, όταν έρθει η ώρα, πρέπει να προχωρήσεις στην αγορά του κατάλληλου κρεβατιού, που θα σου εξασφαλίζει τον πιο απολαυστικό ύπνο! Κρίσιμο είναι, λοιπόν, να κάνεις μία έρευνα προτού αγοράσεις ένα κρεβάτι, πάντα με γνώμονα την καλή αισθητική και την άνεση που θα σου προσφέρει!

Μέγεθος κρεβατιού

Η αλήθεια είναι, ότι η άνεση που προσφέρει ένα κρεβάτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέγεθός του. Προϋπόθεση, βέβαια, αυτού είναι και το ανάλογο μέγεθος του δωματίου στο οποίο βρίσκεται. Για παράδειγμα, όσο μεγάλο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερο κρεβάτι μπορεί να το διακοσμήσει, άρα, θα προσφέρει και εξίσου περισσότερη άνεση και ποιοτικότερο ύπνο σε αυτόν που θα το χρησιμοποιεί! Από την άλλη, τα μικρά δωμάτια "δέχονται" και μικρά σε διαστάσεις κρεβάτια. Ένα μεγάλο κρεβάτι σε μικρό χώρο είναι αποπνικτικό και καθόλου πρακτικό, καθώς σου περιορίζει την κίνηση. 

Το ζήτημα του μεγέθους, βέβαια, θα έλεγε κανείς εξαρτάται και από το αν μοιράζεσαι το κρεβάτι με κάποιον άλλον. Σε κάθε περίπτωση, εμείς σου προτείνουμε να βάλεις προτεραιότητα τον εαυτό σου και να επιλέξεις διπλό κρεβάτι, και δεν θα το μετανιώσεις! Αν, τώρα, έχεις παιδιά, η κουκέτα θα σου λύσει τα χέρια και θα εξοικονομήσεις χώρο στο σπίτι σου, που θα τον αξιοποιήσεις όπως θες! Μην ξεχάσεις να κάνεις ξεχωριστή έρευνα για το στρώμα που θα αγοράσεις, διότι παίζει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της ξεκούρασης σου.

Κρεβάτι & Design

Πολλές φορές, βλέπουμε κρεβάτια με μεταλλικό σκελετό και πρωτότυπα σχέδια. Είναι το στυλ αυτό που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα εξακολουθεί να υπάρχει και να έχει ζήτηση. Μπορεί μεν να δίνει ένα vintage ή ρετρό vibe, είναι δε διαχρονικό κι κλασικό. Συνήθως, είναι σε σκούρα χρώματα όπως μαύρο, καφέ ή και γκρι, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση να το βάψεις εσύ με όποιο χρώμα σου αρέσει που θα ταιριάζει και με το υπόλοιπο δωμάτιο. Μη φοβηθείς, λοιπόν, να κάνεις αυτή την επένδυση!

Από την άλλη, ακόμα πιο "in" είναι τα κρεβάτια με ξύλινο σκελετό και αρκετά ψηλό προσκέφαλο. Διαδεδομένη είναι η τάση, να τα ντύνουν με ύφασμα όπως βελούδο ή ακόμα και δέρμα. Έτσι, το κρεβάτι και το δωμάτιο αποκτούν έναν άλλον, πιο σικ, μοντέρνο και κομψό χαρακτήρα. Συνήθως, αυτά είναι που έχουν και αποθηκευτικό χώρο κάτω από το στρώμα τους και χρησιμεύουν ως μία μίνι "αποθήκη" πραγμάτων, σεντονιών, παπλωμάτων ή οτιδήποτε άλλο.

Μην παρασύρεσαι πάντα από τη μόδα. Δώσε βάση στην ποιότητα του κρεβατιού σου, την ποιότητα του ύπνου, άρα, -μεταγενέστερα- και στην ποιότητα ζωής. Ιδανικό είναι όλα τα παραπάνω να συνδυάζονται με το προσωπικό γούστο, το μοντέρνο και το κομψό και να αποτελούν πλέον το τέλειο πακέτο!

TipsΔωμάτιοΚρεβάτιΥπνοδωμάτιο