Πως να διακοσμήσεις σωστά τους τοίχους του σπιτιού σου - Wall

Αγαπάς τις αλλαγές; Φτιάχνεις το νέο σου σπίτι; Θες να ανανεώσεις το δωμάτιό σου; Εδώ θα βρεις ό,τι ψάχνεις για να κάνεις ακόμα πιο όμορφο τον χώρο σου. Πέρα από τα βασικά για κάθε σπίτι όπως τα έπιπλα, η διακόσμηση του τοίχου σου είναι αυτή που θα δώσει μία άλλη νότα στο χώρο, που θα αναδείξει το προσωπικό σου στυλ και θα “χρωματίσει” την αύρα που εκπέμπει το δωμάτιο μέσα από μικρές και ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Ο τοίχος, λοιπόν, είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος μπαίνοντας σε έναν χώρο και είναι καθοριστικός για να σχηματίσει μία πρώτη εντύπωση.

Αξίζει να δούμε μερικά tips (συμβουλές) που θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις τον τοίχο σου βάζοντας τη δική σου πινελιά, ενώ εξασφαλίζεις ταυτόχρονα αρμονία στον χώρο.

Σύνθεση & Στοίχιση

Όσον αφορά τη σύνθεση και τη στοίχιση των αντικειμένων, βασική αρχή είναι η χρήση μονού αριθμού διακοσμητικών για να δίνουν με αυτόν τον τρόπο μία γενικότερη εικόνα αρμονίας, η οποία εκτός αυτού μπορεί να επιτευχθεί και με τη χρήση ενός κεντρικού διακοσμητικού, ενώ γύρω από αυτό "στην ακτίνα του" θα απλώνονται άλλα μικρότερα και ιδιαίτερα αντικείμενα, εξίσου όμορφα. Για τους μεγάλους τοίχους, μπορείς να τοποθετήσεις ένα μεγάλο αντικείμενο, ενώ για τους μικρούς ταιριάζουν πολλά και μικρότερα παρόμοιου σχήματος και μεγέθους διακοσμητικά. Δώσε άλλη διάσταση και μεγάλωσε τον χώρο, τοποθετώντας έναν καθρέφτη στον κεντρικό τοίχο, νιώσε ότι δεν εγκλωβίζεσαι στα όρια των τεσσάρων τοίχων και ότι έχεις “άπλα” και ελευθερία κινήσεων.

Ομοιομορφία

Σημαντική, φυσικά, είναι η λεγόμενη “ομοιομορφία” στο χώρο, η χρήση χρωματικών ζευγαριών, παρόμοιων χρωματικών τόνων, κοντά σε αυτούς των υπόλοιπων επίπλων και των τοίχων, ή εντελώς αντίθετα σε αυτά, για να αναδειχθεί η τεχνική κάθε αντικειμένου, στο οποίο επιθυμείς να δοθεί προσοχή. Σου αρέσει το μοντέρνο στυλ; Χρησιμοποίησε ασύμμετρες συνθέσεις, αλλόκοτες και ασυνήθιστες. Προτιμάτε το country στυλ; Λουλούδια, βάζα, ντουλάπια, λευκά ράφια με γλάστρες, καφάσια είναι κατάλληλα για να στολίσουν το δωμάτιο σου και να προσδώσουν μία νότα αισιοδοξίας. Ellegant μεταλλικά διακοσμητικά είναι ό,τι πρέπει για την κομψότητα και τον μινιμαλισμό, ενώ τα τα ξύλινα αντικείμενα πλησιάζουν περισσότερο τη vintage διάθεση.

Δοκίμασε να προσαρμόσεις τα διακοσμητικά με την προσωπικότητά σου, ή ακόμα να γίνεις εναλλακτικός, άλλαξε το στυλ σου, αναζήτησε έξυπνες λύσεις, σωστές συμβουλές και γίνε κύριος του χώρου σου, βάζοντας την προσωπική σου σφραγίδα. Ωστόσο, μην ξεχνάς ποτέ: η πρακτικότητα είναι το παν! Συνδύασε την με το στυλ που σου ταιριάζει και θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ανακάλυψε την συλλογή μας διακοσμητικών τοίχου και διάλεξε αυτά που ταιριάζουν στο χώρο σου.

ΔιακόσμησηΔιακόσμηση τοίχουΔιακοσμητικά τοίχου