Ρουστίκ - Τι είναι και πως το εφαρμόζουμε - Wall

Ρουστίκ. Με αυτή την έννοια εννοούμε ένα στυλ προσιτό, αυτό που βγάζει κάτι το οικείο. Έμπνευση του, η άγρια ομορφιά της φύσης, το βαρύ και σκούρο ύφος του χάρη στην αξιοποίηση ακατέργαστων και ανεπεξέργαστων υλικών, αντλούμενων από τη φύση.

Σε έναν τοίχο, η ρουστίκ διακόσμηση είναι ιδιαίτερη, για αυτό οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Το συνηθέστερο είναι τα μεταλλικά γράμματα και τα μονογράμματα ή οι επιγραφές που έχουν έντονη "σκουριασμένη" όψη. Εξίσου όμορφες οι κορνίζες- πίνακες με περίγραμμα ή όχι, περιεχόμενο των όποιων είναι ένα γνωμικό, ή και μια καθημερινή φράση όπως π.χ. "Καλημέρα".

Εναλλακτικός τρόπος διακόσμησης που δίνει ρουστίκ αίσθηση στο χώρο μπορούμε να βρούμε και στην κουζίνα. Αταίριαστες σανίδες κοπής, με μεγάλα μεταλλικά μαχαιροπίρουνα ή κάγκελα, συνδυασμένα με "πρασινάδες" και γλάστρες είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενώ στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορεί να λείπει μια πετσέτα ή ένα μεταλλικό καλαθάκι με σφουγγαράκια και πανιά, αφού μιλάμε για μία αίσθηση οικειότητας βασισμένη στην έκφραση της φύσης του χώρου.

Ίσως, τελικά, μιλάμε για το πιο cozy και οικείο ύφος διακόσμησης, που -η αλήθεια είναι- πως στις μέρες μας κάνει σημαντικές προσπάθειες να σταθεί αναμεσά σε άλλα, πιο διαδεδομένα, στυλ και να διεκδικήσει μια μοντέρνα παρουσία παρά το- φαινομενικά- παλαιικό ύφος του.

ΔιακόσμησηΔιακόσμηση τοίχουΡουστίκ