"Σοφιστικέ" διακόσμηση: εύκολο ή δύσκολο; - Wall

Είσαι ο τύπος που τον εμπνέει η πιο "σοφιστικέ" διακόσμηση; Θεωρείς πως έχεις βρει το στυλ σου σε αυτόν τον τύπο έκφρασης; Τότε πάμε βήμα- βήμα να δημιουργήσουμε το σαλόνι σου. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές οι πινελιές που θα το αναδείξουν και θα το κάνουν τον αγαπημένο σου χώρο!

Βήμα 1ο

Δίπλα από τη λέξη και την ιδέα που αποκαλούμε "σοφιστικέ", δηλαδή την κομψότητα και τις λεπτομέρειες που φέρνουν σε ισορροπία το χώρο, βρίσκεται πάντα μία βιβλιοθήκη. Πάνε σχεδόν πάντα πακέτο. Μία βιβλιοθήκη αποπνέει στο χώρο την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης, τόσο- όσο. Μπορείς να επιλέξεις μία βιβλιοθήκη σε σκούρο καφέ, αν μιλάμε για vintage ύφος, ενώ αν είσαι λάτρης του μίνιμαλ θα προτείναμε τα χρώματα του ανοιχτού καφέ με γκρίζους τόνους. Το αν θες να καταλαμβάνει ολόκληρο τοίχο του σαλονιού σου ή να περιορίζεται σε μία μόνο γωνιά, βρίσκεται στην ευχέρειά σου! Αυτό, προφανώς, θα εξαρτηθεί και από πιο πρακτικούς παράγοντες όπως η κίνηση στο χώρο.

Βήμα 2ο

Σοφιστικέ χωρίς μυστήριο δεν υπάρχει! Φρόντισε να διακοσμήσεις τους τοίχους σου με πίνακες που απεικονίζουν κάτι που θα κάνουν το καθένα να σκεφτεί τι βρίσκεται πίσω από αυτό που βλέπει. Οι πίνακες με μορφή κάδρων ή κορνίζας είναι ένας πιο μοντέρνος τρόπος διακόσμησης που δεν αποτρέπει σε τίποτα το "σοφιστικέ" που θες να αποπνέει το σαλόνι σου. Πίνακες με τη μορφή ενός ανθρώπου, διάφορα ασύμμετρα σχήματα ή οτιδήποτε άλλο θεωρείς ότι σε εκφράζει θα είναι στο χώρο σου μία πραγματική νότα κομψότητας.

Βήμα 3ο

Η τελειότητα έρχεται με την τοποθέτηση ενός φωτιστικού δαπέδου. Τα φωτιστικά δαπέδου με κίτρινο φως προσφέρουν γαλήνη και αγκαλιάζουν την ατμόσφαιρα τόσο γλυκά, ώστε να μπορείς να χαλαρώνεις εύκολα, να κάθεσαι στο γραφείο σου και να κάνεις δουλειά χωρίς πίεση ή να διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο στον καναπέ σου, με ένα ζεστό τσάι ή μία ζεστή σοκολάτα, μακριά από εντάσεις και φασαρίες. Ταυτόχρονα, είναι ό, τι πιο κομψό και σοφιστικέ!

Θα δεις που τελικά τα απλά είναι και τα πιο όμορφα. Χωρίς περιττές πληροφορίες, λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες και θα έχεις το χώρο που ονειρεύεσαι!

ΔιακόσμησηΔιακόσμηση τοίχουΣαλόνιΣοφιστικέ