Διακοσμητικά Tips

Διακοσμητικά Tips για να Φαίνεται το Σαλόνι Μεγαλύτερο

Ένα μικρό σπίτι έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θ’ αντιμετωπίσεις είναι σίγουρα η διακόσμησή του. Θα πρέπει να εντοπίσεις λύσεις που να είναι λειτουργικές και παράλληλα καλαίσθητες. Με τις σωστές επιλογές όμως, θα μετατρέψεις το σπίτι σου στον ιδανικό μέρος για να περνάς την καθημερινότητά σου.

Η διακόσμηση αποτελεί το κλειδί για να μεταμορφώσεις τους χώρους του διαμερίσματός σου. Με μικρές αλλαγές μπορείς να κάνεις το σαλόνι σου να φαίνεται μεγαλύτερο ώστε να το κάνεις να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. Παρακάτω, σου δίνουμε ορισμένα tips για να το πετύχεις.

#1 Επίλεξε Λειτουργικά Έπιπλα

Αρχικά, η διακόσμηση του μικρού σαλονιού σου θα πρέπει να ξεκινήσει από την επιλογή των επίπλων. Προτίμησε πολυμορφικά έπιπλα, και ιδίως καναπέ, ώστε να εξοικονομήσεις όσο χώρο μπορείς. Ακόμα μια καλή λύση για τα υπόλοιπα έπιπλα είναι να διαλέξεις κάποια με ποδαράκια. Αυτό θα προσθέσει ύψος στο χώρο κι έτσι δε θα φαίνεται τόσο μικρός.

#2 Άφησε το Φυσικό Φως μέσα στο Σαλόνι σου

Το φυσικό φως είναι ο σύμμαχός σου στη διακόσμηση ενός μικρού διαμερίσματος. Το άπλετο φως μεγαλώνει κάθε χώρο και γι’ αυτό θα πρέπει να βρεις έξυπνους τρόπους για να το αφήσεις να μπει. Για παράδειγμα, προτίμησε λεπτές κουρτίνες σε ανοιχτές αποχρώσεις που δεν εμποδίζουν το φυσικό φως. Το αποτέλεσμα θα γίνει αμέσως αισθητό.

#3 Τοποθέτησε έναν Μεγάλο Καθρέφτη

Ακόμα ένας τρόπος για να επιμηκύνεις έναν χώρο είναι να τοποθετήσεις έναν μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο. Ο καθρέφτης έχει την ιδιότητα ν’ αντανακλά το φως από το παράθυρο κι έτσι δίνει την αίσθηση χώρου. Για ακόμα εντονότερα αποτελέσματα, μπορείς να τοποθετήσεις ένα φωτιστικό μπροστά από τον καθρέφτη.

#4 Χρησιμοποίησε μια Σωστή Χρωματική Παλέτα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως το λευκό είναι το καλύτερο χρώμα για τους τοίχους ενός μικρού χώρου. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη σου επιλογή. Όλα τα φωτεινά χρώματα και οι ανοιχτοί γήινοι τόνοι είναι ιδανικά γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Ακόμα, μπορείς να σπάσεις τη μονοτονία με διακοσμητικά σε έντονα χρώματα που θα δημιουργήσουν ενδιαφέροντα επίπεδα μέσα στο χώρο.

#5 Κράτησε το Σαλόνι σου σε Τάξη

Η ακαταστασία μέσα στο χώρο τον κάνει να φαίνεται πιο μικρός απ’ ότι είναι. Γι’ αυτό το λόγο, τα μικρά σαλόνια έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους. Ένας καναπές με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο είναι το κατάλληλο έπιπλο για το σαλόνι σου. Επίσης, μπορείς να προμηθευτείς ορισμένα καλαίσθητα κουτιά που μπορείς να τοποθετήσεις στη βιβλιοθήκη σου.

#6 Αξιοποίησε την Κάθετη Διακόσμηση

Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, πρέπει να στραφείς στη διακόσμηση των τοίχων. Ενδεικτικά, μπορείς να βρεις ράφια που εφαρμόζονται στον τοίχο κι έτσι να μη δεσμεύεις μέρος του δαπέδου. Μ’ αυτό τον αφήνεις ελεύθερους διαδρόμους στο σαλόνι σου, πράγμα που θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο.

#7 Τοποθέτησε ένα Αντικείμενο που Τραβάει την Προσοχή

Μια συχνή συμβουλή για τη διακόσμηση των μικρών χώρων είναι η προσθήκη ενός έντονου αντικειμένου που θα γίνει το επίκεντρο της προσοχής. Ένα τέτοιο μπορεί να είναι ένας μεγάλος πίνακας ή κι ένα επιδαπέδιο φωτιστικό. Αυτό το αντικείμενο θα τραβήξει τα βλέμματα και δε θα τονίζεται το μέγεθος του χώρου.

Όλες αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν στη διακόσμηση του μικρού σου σαλονιού. Κι αν αποφασίσεις να τις εφαρμόσεις, μπορείς να προμηθευτείς τα αντικείμενα που θα χρειαστείς, από την μεγάλη γκάμα προϊόντων μας.

Επιστροφή στο ιστολόγιο