Κάνε τον Καναπέ το Επίκεντρο του Σαλονιού σου

Κάνε τον Καναπέ το Επίκεντρο του Σαλονιού σου

Όταν μπεις στο καινούργιο σου σπίτι, έχεις να σκεφτείς πολλά σχετικά με τη διακόσμησή του. Το σαλόνι αποτελεί το δωμάτιο όπου θα περνάς το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου σου. Γι’ αυτό και θα πρέπει ν’ αφιερώσεις αρκετό χρόνο και σκέψη για τη διαμόρφωσή του.


Το πρώτο και βασικότερο στοιχείο κάθε σαλονιού είναι ο καναπές. Με τη σωστή επιλογή, θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα για έναν καλαίσθητο χώρο. Σ’ αυτό το άρθρο, σου δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για ν’ αναδείξεις τον καναπέ σου στο απόλυτο διακοσμητικό στοιχείο του σαλονιού σου.


#1  Βρες το Ιδανικό Σχήμα και Μέγεθος για τον Καναπέ σου


Η έρευνα για τον τέλειο καναπέ ξεκινάει από το δωμάτιο που έχεις στη διάθεσή σου. Ανάλογα με το σπίτι που θα βρεις, ενδέχεται να έχεις αρκετό ή περιορισμένο χώρο κι αυτό θα επηρεάσει το μέγεθος και το σχήμα του επίπλου.

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε ο καναπές να δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα έπιπλα που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, ένα προτιμήσεις έναν καναπέ με στρογγυλεμένες γωνίες, τότε προσπαθήστε να προσθέσεις κι άλλες λεπτομέρειες με το ίδιο σχήμα.

#2 Μελέτησε το Χώρο για να Εντοπίσεις την Τέλεια Θέση


Πέρα από το μέγεθος και το σχήμα του καναπέ, θα πρέπει να βρεις ποια είναι η τέλεια θέση του καναπέ μέσα στο σαλόνι. Αρχικά, απόφυγε να τοποθετήσεις τον καναπέ στον τοίχο. Έπειτα, τοποθέτησε τα υπόλοιπα έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να φτιάχνουν έναν ξεκάθαρο χώρο. Για παράδειγμα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα τριγωνικό σχήμα με τις πολυθρόνες απέναντι από τον καναπέ.


#3 Τόλμησε να Πάρεις ένα Έπιπλο-Statement


Ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνεις το σαλόνι σου να ξεχωρίσει είναι να βρεις έναν καναπέ που θα τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του. Ένα τέτοιο κομμάτι μπορεί να έχει μια ασυνήθιστη κι έντονη χρωματική απόχρωση ή ιδιαίτερη σχεδίαση. Ωστόσο, ένα τέτοιο έπιπλο αποτελεί μια διακοσμητική πρόκληση αφού θέλει προσοχή ώστε να έχεις ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.


#4 Αποφάσισε Ποια θα Είναι η Χρωματική Παλέτα του Σαλονιού σου


Για να διακοσμήσεις σωστά το χώρο σου, θα πρέπει να έχεις ήδη αποφασίσει τη χρωματική παλέτα που θέλεις. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα κάνεις την επιλογή των επίπλων πιο εύκολη αφού θα γνωρίζεις τι αναζητάς. Το χρώμα του καναπέ είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αυτό το έπιπλο έχει μεγάλο όγκο. Εάν θέλεις ένα κομμάτι που θα το χαίρεσαι για χρόνια, τότε προσπάθησε να επιλέξεις ένα έπιπλο σε μια απόχρωση που να ταιριάζει σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς.


#5 Δώσε Επιπλέον Χρώμα με Διακοσμητικά Μαξιλάρια


Ο καναπές είναι ένα έπιπλο που δεν αλλάζει συχνά. Γι’ αυτό κι ενδέχεται να τον βαρεθείς μετά από κάποια χρόνια. Σ’ αυτή την περίπτωση, μπορείς να δώσεις καινούργια όψη στον καναπέ σου, προσθέτοντας διακοσμητικά μαξιλάρια και κάποια ριχτάρι. Μάλιστα, μ’ αυτό τον τρόπο μπορείς να δίνεις μια διαφορετική όψη στο σαλόνι σου ανάλογα με την κάθε εποχή.


#6 Τράβα την Προσοχή με Ένα Εντυπωσιακό Πίνακα


Τέλος, μπορείς να αξιοποιήσεις τον τοίχο πάνω από τον καναπέ για αν τραβήξεις την προσοχή σ’ αυτό το σημείο του σαλονιού. Ένας πίνακας, ένα εντυπωσιακό κάδρο ή ένας καθρέφτης είναι εξαιρετικές επιλογές.

Ο καναπές είναι το βασικό έπιπλο που πρέπει να έχει κάθε σαλόνι. Με τις παραπάνω συμβουλές, μπορείς να διαλέξεις ένα κομμάτι που θα γίνει το επίκεντρο της διακόσμησής σου. Στη Wall θα καταφέρεις επιτέλους να βρεις το σπίτι που θα στεγάσει τη ζωή σου!

Επιστροφή στο ιστολόγιο