Διακόσμηση

Λάθη που Πρέπει να Αποφύγεις στη Διακόσμηση του Σπιτιού σου

Η διακόσμηση του σπιτιού σου είναι μια δημιουργική, αλλά συχνά αγχωτική, διαδικασία. Μέσα από τις επιλογές σου έχεις την ευκαιρία να δώσεις στους χώρους σου προσωπικότητα, όπως και να εκφράσεις τη δική σου. Με μερικές διακοσμητικές αλλαγές, θ’ αναδείξεις κάθε χώρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα χαίρεσαι να βρίσκεσαι σπίτι.

 

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να πέσεις σε κάποια διακοσμητικά λάθη που θα χαλάσουν την εικόνα του χώρου σου. Σ’ αυτό το άρθρο, θα μάθεις για τα πιο συχνά διακοσμητικά λάθη που εντοπίζονται στα περισσότερα σπίτια.

#1 Ο Καναπές Ακουμπά στον Τοίχο

Ίσως το πιο συχνό διακοσμητικό λάθος είναι ότι ο καναπές είναι τοποθετημένος πολύ κοντά στον τοίχο. Ο βασικός λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση πως ο χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος.

Παρ’ όλα αυτά, εάν μετακινήσεις τον καναπέ σου έστω και λίγα εκατοστά από τον τοίχο, θα παρατηρήσεις μια έντονη διαφορά. Ο χώρος θα δείξει πιο μοντέρνος και φρέσκος από ποτέ. Μάλιστα, εάν έχεις βρει ένα μεγάλο σπίτι, τότε μπορείς ν’ απομακρύνεις τα έπιπλα από τον τοίχο και να οριοθετήσεις έναν μικρότερο χώρο που θα σου δημιουργεί ένα ζεστό συναίσθημα.

#2 Ογκώδη Έπιπλα που δεν Αφήνουν Διαδρόμους

Το επόμενο λάθος αφορά τον όγκο των επίπλων και τον ελεύθερο χώρο που υπάρχει σε κάθε δωμάτιο. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά μόνο τη διακόσμηση του σπιτιού σου, αλλά και τη λειτουργικότητά του. Κάθε έπιπλο που θα διαλέξεις για το χώρο σου θα πρέπει να είναι ιδανικό για τα τετραγωνικά του σπιτιού σου. Πρέπει ν’ αφήνουν ξεκάθαρους διαδρόμους που θα διευκολύνουν την κίνησή σου μέσα στα δωμάτια.

#3 Πολλά Διακοσμητικά Μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια αποτελούν συχνό πρόβλημα στη διακόσμηση των σαλονιών, μιας και ενδέχεται να είναι πολύ λίγα ή πάρα πολλά. Θέλεις να υπάρχουν ορισμένα μαξιλάρια πάνω στον καναπέ για να δώσεις μια ενδιαφέρουσα νότα, χωρίς όμως να σε εμποδίζουν στην καθημερινότητά σου. Ένας εύκολος κανόνας που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως ο αριθμός τους κυμαίνεται στα 4-6 μαξιλάρια, ανάλογα με το μέγεθος του καναπέ σου.

#4 Ανεπαρκής Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες τόσο στη λειτουργικότητα όσο και τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Εάν το διαμέρισμά σου έχει μεγάλα παράθυρα, τότε προτίμησε τις ελαφριές κουρτίνες που ν’ αφήνουν το φυσικό φωτισμό να μπαίνει στο δωμάτιο. Ακόμα, προμηθεύσου διάφορα φωτιστικά επιδαπέδια και επιτραπέζια για να δημιουργήσεις πολυεπίπεδο φωτισμό, ο οποίος αποτελεί μια από τις κορυφαίες φωτιστικές τάσεις.

#5 Ψεύτικα Φυτά και Λουλούδια

Τα πλαστικά φυτά αποτελούν μια εύκολη λύση για το σαλόνι σου. Ωστόσο, δεν είναι η πιο καλαίσθητη επιλογή που μπορείς να κάνεις, αφού συχνά μοιάζουν πολύ φθηνά και ψεύτικα. Αντιθέτως, τα αληθινά φυτά και τα λουλούδια είναι μια από τις καλύτερες διακοσμητικές προτάσεις που μπορείς ν’ ακολουθήσεις.

#6 Λάθος Τοποθετημένες Κουρτίνες

Ένα ακόμα συχνό λάθος εντοπίζεται στην τοποθέτηση της κουρτίνας. Το πρώτο λάθος είναι ότι το ύφασμα αιωρείται λίγο πάνω από το δάπεδο και το άλλο είναι πως η κουρτίνα κρέμεται από πολύ χαμηλά. Και στις δύο περιπτώσεις, η κουρτίνα θα κάνει τόσο το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να μετρήσεις το ύψος των παραθύρων σου πριν αποφασίσεις να παραγγείλεις κουρτίνες.

Εάν έχεις αυτά τα συχνά διακοσμητικά λάθη κατά νου, θα διαμορφώσεις έναν καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο. Στο Wall.gr θα βρεις ότι χρειαστείς για το σπίτι σου, από έπιπλα μέχρι και χαλάκια μπάνιου.

Επιστροφή στο ιστολόγιο